Location:

Întrebări frecvente despre parodontax

Întrebări frecvente despre parodontax

 • Ce este pasta de dinți parodontax pentru utilizare zilnică?

  Gingiile sănătoase nu sângerează. Dacă scuipi sânge în timpul periajului dentar sau atunci când folosești ața dentară, acesta ar putea fi un semn al afecțiunii gingivale. Parodontax este o pastă de dinți cu fluor (exceptând parodontax Classic, care nu conține fluor), pentru utilizare zilnică, despre care s-a demonstrat clinic că poate ajuta la oprirea și prevenirea sângerărilor gingivale. Folosește zilnic pasta de dinți parodontax cu fluor pentru a-ți menține gingiile sănătoase, dinții puternici și respirația proaspătă.

 • Cum acționează pasta de dinți parodontax?

  Placa bacteriană se acumulează constant pe, între și în jurul dinților. Dacă nu este îndepărtată, ea poate irita gingiile, provocând înroșirea, inflamarea și sângerarea acestora (gingivită). Netratată, această afecțiune se poate agrava, ducând la apariția halenei, retragerea gingiilor și afecțiune gingivală mai gravă.

   

  Pasta de dinţi parodontax are o formulă specială, care conține bicarbonat de sodiu. Pe măsură ce îți periezi dinții, acest ingredient penetrează stratul de placă bacteriană, pentru a ajuta la descompunerea lui și, astfel, la îndepărtarea lui mai ușoară.

   

  Îndepărtând fizic placa bacteriană acumulată de-a lungul liniei gingiilor, pasta de dinți parodontax ajută la o mai bună etanșare a gingiei de dinți, ceea ce face ca acțiunea ei să fie de 4 ori mai eficientă împotriva cauzei sângerărilor gingivale.*

   

  *Pastele de dinţi parodontax Fluoride, Ultra Clean, Extra Fresh şi Classic înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinţi fără bicarbonat de sodiu, după curăţare profesională şi periaj de 2 ori pe zi. Studiu sponsorizat de GSK (SUA, 216 pacienţi, 2015).

 • Cum adică pasta de dinți parodontax este de 4 ori mai eficientă?

  Pasta de dinți parodontax este de 4 ori mai eficientă decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu în înlăturarea depunerilor de placă bacteriană, care sunt principala cauză de sângerări gingivale, acest fapt fiind dovedit clinic.**

   

  **Nu se aplică în cazul produsului parodontax Whitening.

 • Cum folosesc pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax?

  Periază dinții de două ori pe zi, dar nu mai mult de trei ori pe zi, redu la minimum înghițirea și scuipă. Pastele de dinți parodontax Fluoride, Extra Fresh , Ultra Clean, Complete Protection și Whitening nu sunt recomandate copiilor sub 12 ani. Pasta de dinți parodontax Classic nu este recomandată copiilor. 

 • Cât de repede apare efectul de reducere a sângerărilor gingivale de la utilizarea pastei de dinți parodontax?

  Pasta de dinți parodontax începe să acționeze de la prima utilizare, iar după utilizarea timp de șase săptămâni reduce semnificativ depunerile de placă bacteriană și sângerările gingivale. 

 • Pasta de dinți parodontax poate preveni reapariția sângerărilor gingivale?

  Periajul de două ori pe zi cu pasta de dinţi parodontax contribuie la reducerea sângerărilor gingivale și la prevenirea reapariției lor ulterioare, acest fapt fiind dovedit clinic.

 • Îmi va reapărea afecțiunea gingivală dacă voi înceta să utilizez pasta de dinți parodontax?

  Dacă încetezi să utilizezi pasta de dinți parodontax, contribuţia ei la prevenirea simptomelor afecțiunii gingivale dispare și ea. Întreabă dentistul care sunt cele mai potrivite produse pentru tratamentul afecțiunii gingivale în cazul tău.

 • Ce gust are pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax?

  Pasta de dinți parodontax conține bicarbonat de sodiu care ajută la înlăturarea plăcii bacteriene și la menținerea curățeniei, precum și un amestec de extracte naturale din plante, care îi oferă un gust unic. Poate să treacă ceva timp până te obișnuiești cu acest gust, însă, în scurt timp, majoritatea oamenilor încep să-l aprecieze la fel de mult ca pe cel al pastei de dinți obișnuite și sunt încântați de senzația de curățenie oferită de parodontax.

 • Pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax conține fluor?

  Da. Pastele de dinți pentru utilizare zilnică parodontax Fluoride, parodontax Extra Fresh, parodontax Whitening şi parodontax Complete Protection conțin fluor în concentrație de 1400ppm. Pasta de dinți parodontax Ultra Clean conține fluor în concentrație de 1450ppm. 

 • Pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax este abrazivă?

  Pasta de dinți parodontax are o formulă specială slab abrazivă.

 • Cine ar trebui să folosească pasta de dinți pentru utilizare zilnică?

  Pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax este concepută pentru persoanele care au sau care sunt predispuse la sângerări gingivale, în timpul periajului dentar. Aceasta ajută la oprirea și prevenirea sângerărilor gingivale, și în plus oferă toate beneficiile unei paste de dinți pentru utilizare zilnică care conține (cu excepţia parodontax Classic care nu conţine fluor), inclusiv protecția împotriva formării cariilor dentare, menținerea sănătății gingiilor și respirația proaspătă.

 • Ce ingrediente conține pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax?

  Principalele ingrediente ale pastei de dinți pentru utilizare zilnică parodontax sunt bicarbonatul de sodiu și fluorura de sodiu (cu excepţia pastei de dinţi parodontax Classic care nu conţine fluor).

 • Există mai multe variante de pastă de dinți parodontax?

  Da, pasta de dinți parodontax este disponibilă în şase variante — pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax Fluoride, parodontax Ultra Clean, parodontax Extra Fresh, parodontax Whitening, parodontax Classic şi parodontax Complete Protection Extra Fresh.

 • Există o variantă de pastă de dinți parodontax cu efect de albire a dinților?

  Da, parodontax Whitening ajută la restabilirea nuanței naturale de alb a dinților prin îndepărtarea delicată a petelor de pe suprafaţa dinţilor.

 • Pasta de dinți parodontax pătează dinții?

  Nu, pasta de dinți parodontax înlătură eficient bacteriile din placa bacteriană și parodontax Whitening ajută la restabilirea nuanţei naturale de alb a dinților.

 • Copiii pot folosi pasta de dinți parodontax?

  Nu, pasta de dinți parodontax nu este potrivită pentru copii mai mici de 12 ani. Pasta de dinţi parodontax Classic nu este recomandată copiilor.

 • La ameliorarea căror simptome poate contribui pasta de dinți parodontax?

  Pasta de dinți parodontax poate ameliora simptomele gingivitei, inclusiv sângerarea, înroșirea și inflamația gingiilor.

   

  De asemenea, ea oferă toate beneficiile unei paste de dinți pentru utilizare zilnică și e potrivită pentru a fi folosită în cadrul rutinei obișnuite de igienă dentară, contribuind la menținerea dinților puternici, gingiilor sănătoase și respirației proaspete.

 • Trebuie să folosesc pasta de dinți parodontax de două ori pe zi, în fiecare zi?

  Se recomandă să-ți perii dinții cu pasta de dinți parodontax de două ori pe zi, pentru a ajuta la oprirea şi prevenirea sângerărilor gingivale.

 • Care sunt beneficiile periuței de dinți parodontax?

  Periuța de dinți parodontax este concepută pentru a ajuta la prevenirea problemelor gingivale și pentru a ușura periajul. Datorită capului mic și moale și perilor de două lungimi diferite, această periuță este blândă cu gingiile, dar dură cu placa bacteriană, care este una dintre principalele cauze ale problemelor gingivale. Periuța este prevăzută cu un mâner cu formă ergonomică care te ajută să ții periuța ferm în timpul periajului, iar pe partea din spate are un curățător moale de limbă.

 • Ce reprezintă apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax?

  Folosită în combinație cu periajul dentar de două ori pe zi, apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene pentru a te ajuta să-ți menții gingiile sănătoase. Aceasta conține fluor care întărește dinții și ajută la protecţia împotriva cariilor dentare. Ajută la reducerea cantității de bacterii care pot cauza respirație urât mirositoare. Folosește-o de două ori pe zi, împreună cu pasta de dinți parodontax. 

 • Cum folosesc apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax?

  Folosește apa de gură de două ori pe zi. Clătește gura timp de un minut cu 10 ml de apă de gură, iar apoi scuipă. Nu înghiți apa de gură și nu clăti apoi gura cu apă obișnuită. Nu bea apa de gură. Nu utiliza produsul dacă folia din plastic lipsește sau nu este intactă.

 • Pot folosi apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax după ce mi-am periat dinții cu pasta de dinți parodontax?

  Da, apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax poate fi utilizată în combinație cu periajul de două ori pe zi cu o pastă de dinți pentru utilizare zilnică parodontax.

 • Apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax conține alcool?

  Nu, apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax nu conține alcool. 

 • Apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax pătează dinții?

  Apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax poate cauza apariția petelor pe dinți sau pe limbă. Acestea pot fi îndepărtate prin periaj de două ori pe zi cu pastă de dinți parodontax sau în cabinetul medicului dentist. Poți evita pătarea dinților renunțând la consumul de ceai, cafea sau vin roșu, mai ales în decurs de o oră după utilizarea apei de gură. 

 • Ce ingrediente conține apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax?

  Apa de gură parodontax conține fluor în concentrație de 250 ppm, pentru a ajuta la protecţia împotriva cariilor dentare, precum și o concentrație mică de clorhexidină digluconat, pentru a reduce depunerile de placă bacteriană.

 • Produsele parodontax conțin triclosan?

  Nu, produsele parodontax nu conțin triclosan.

 • Ce reprezintă afecțiunea gingivală?

  Gingivita este considerată o formă reversibilă a afecțiunii gingivale. Gingivita se dezvoltă atunci când gingiile sunt iritate de bacteriile din placa bacteriană care se depune în jurul, pe și între dinți. Această afecțiune se poate manifesta prin gingii roșii, inflamate și sângerânde și poate cauza halenă și retracție gingivală.

 • Care sunt cauzele afecțiunii gingivale?

  Una dintre principalele cauze ale afecțiunii gingivale este placa bacteriană care se depune în jurul, pe și între dinți. Atunci când placa bacteriană nu este îndepărtată prin periaj dentar regulat și prin folosirea aței dentare, gingiile pot deveni iritate și inflamate și pot sângera în timpul periajului. La această etapă afecțiunea gingivală este numită gingivită. Dacă aceste manifestări timpurii ale afecțiunii gingivale nu sunt tratate, ea poate progresa ulterior până la cea mai serioasă formă de afecțiune gingivală, parodontita, care este ireversibilă și poate duce la căderea dinților.

 • Care sunt simptomele afecțiunii gingivale (gingivitei)?

  Simptomele afecțiunii gingivale (gingivitei) pot include gingii roșii și inflamate, respirație urât mirositoare și sângerări gingivale în timpul periajului sau la folosirea aței dentare.

 • Cum pot preveni afecțiunea gingivală (gingivita)?

  Pentru a reduce riscul de gingivită cauzată de depunerile de placă bacteriană poți adopta o rutină adecvată de igienă orală. Perie-ți dinții de două ori pe zi cu pasta de dinți pentru utilizare zilnică cu fluor parodontax, care este de 4 ori mai eficientă în înlăturarea cauzei principale a sângerărilor gingivale, comparativ cu o pastă de dinți obișnuită.** Folosește regulat ața dentară pentru a înlătura placa bacteriană din zonele greu accesibile dintre dinți. Mergi regulat la dentist, deoarece acesta poate detecta semnele afecțiunii gingivale înainte de apariția simptomelor.

   

  **Nu se aplică în cazul produsului parodontax Whitening.

 • Afecțiunea gingivală este o problemă răspândită?

  Da, afecțiunea gingivală afectează cel puțin 50% dintre adulții din întreaga lume. *

 • Ce reprezintă afecțiunea dentară?

  Termenul de afecțiune dentară se referă la gingivită și parodontită, numită și boala parodontală, care sunt afecțiuni ale gingiilor.

 • Sângerările gingivale pot fi cauzate de periaj prea intens?

  Cauza principală a sângerărilor gingivale sunt depunerile de placă bacteriană la nivelul liniei gingivale. Cea mai bună modalitate de a îndepărta aceste depuneri este prin periaj de două ori pe zi cu pasta de dinți parodontax.

 • Cum pot ști dacă trebuie să folosesc pasta de dinți parodontax?

  Pasta de dinți parodontax este concepută pentru persoanele care au sau sunt predispuse la sângerări gingivale. Totodată, ea oferă toate beneficiile unei paste de dinți pentru utilizare zilnică și e potrivită pentru a fi folosită în cadrul rutinei obișnuite de igienă dentară, contribuind la menținerea dinților puternici, gingiilor sănătoase și respirației proaspete.

 • Câte produse conţine gama parodontax?

  Paste de dinţi
  Parodontax Fluoride
  Parodontax Ultra Clean
  Parodontax Whitening
  Parodontax Extra Fresh
  Parodontax Classic
  Parodontax Complete Protection Extra Fresh
  Parodontax Complete Protection Whitening
  Parodontax Herbal Fresh

   

  Apa de gură
  Parodontax Daily Gum Care Fresh Mint
  Parodontax Daily Gum Care Herbal Twist

  Periuţe de dinţi
  Parodontax Complete Protection Soft
  Parodonta Gentle Clean Extra Soft
  Parodontax Gums & Teeth Extra Soft
  Parodontax Interdental Extra Soft