Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Ar putea fi un semn precoce de afecțiune gingivală, așa că nu uita să menționezi acest lucru medicului stomatolog dacă gingiile îţi sângerează în timp ce te speli pe dinți.

DE CE ÎMI SÂNGEREAZĂ GINGIILE ÎN TIMPUL PERIAJULUI?

Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală, nu faptul că apeşi prea tare pe periuța de dinți sau că aceasta nu ar fi potrivită. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

Sângerarea gingiilor în timpul periajului nu provoacă nicio durere dar totuși este important să consulți medicul stomatolog dacă vezi sânge în timpul periajului dentar sau când foloseşti ața dentară. Un medic stomatolog îţi poate oferi sfaturi despre cum să îţi tratezi gingiile care sângerează pentru a preveni progresia către o afecțiune mai gravă a gingiilor, cum ar fi parodontita.

Iată cinci pași simpli pe care îi poți adopta pentru a îmbunătăți rutina zilnică de îngrijire orală cu scopul de a reduce riscul sângerărilor gingivale în timpul periajului dentar.