APA DE GURĂ: CE FEL, CÂND ȘI DE CE

Apa de gură pare a fi o soluție destul de directă: împropătează gura și respirația. Dar poate apa de gură să protejeze împotriva afecțiunilor gingivale? Ar trebui folosită zilnic? Și de ce sunt tipuri diferite de ape de gură?

ÎN GENERAL, SUNT CÂTEVA TIPURI DE APĂ DE GURĂ:

Ape de gură obișnuite - acestea pot fi bune pentru respirație proaspătă și, dacă acestea conțin fluor, pot ajuta la menținerea sănătății dinților. Ape de gură speciale pentru sănătatea gingiilor - este dovedit că acestea ajută la menținerea sănătății gingiilor atunci când sunt folosite zilnic. Pot ajuta la prevenirea acumulării plăcii bacteriene, cauza principală a afecțiunilor gingivale. Dacă apa de gură conține fluor, poate fi benefică și pentru dinți. Apoi, există o a treia categorie, special pentru tratarea afecțiunilor gingivale. De exemplu, medicul dvs. stomatolog vă poate recomanda o apă de gură specială ca parte a tratamentului pentru gingivită sau după o operație orală. Aceste ape de gură trebuie folosite doar o perioadă limitată de timp - de obicei două săptămâni - pentru a ajuta la tratarea problemelor și a readuce gingiile la o stare bună de sănătate.

DE CE SĂ ALEGEȚI O APĂ DE GURĂ ZILNICĂ PENTRU GINGII?

Chiar dacă utilizați deja o apă de gură ca parte a rutinei dvs. zilnice, pentru a vă menține gingiile sănătoase, poate doriți să utilizați o apă de gură care s-a dovedit ştiinţific că poate proteja gingiile. Multe ape de gură nu fac decât să împrospăteze respirația, altele pot acționa pentru a întări dinții, dar adăugarea unei ape de gură specializate pentru sănătatea gingiilor în rutina dvs. zilnică vă poate ajuta să vă mențineți întreaga gură sănătoasă.

Gingiile sănătoase sunt temelia unei guri sănătoase, motiv pentru care este atât de important să avem grijă de acestea cu o rutină eficientă de îngrijire orală zilnică. Acest lucru ar trebui să înceapă cu periajul dinților de două ori pe zi, cu o pastă de dinți cu fluor, precum parodontax Complete Protection.

Periajul adecvat este cel mai important pas în îngrijirea gingiilor dvs. Cu toate acestea, adăugarea unei ape de gură speciale, anti-bacteriene cu fluor, precum parodontax Active Gum Health, poate oferi acea protecție suplimentară a gingiilor și dinților.

Apa de gură parodontax Active Gum Health este dovedită științific că poate ajuta la menținerea sănătății gingiilor. Aceasta combate de 3 ori mai multă placă bacteriană care poate cauza probleme gingivale doar prin periaj și ajunge în zonele vulnerabile dintre dinți și de-a lungul liniei gingivale. Aceasta nu înlocuiește periajul sau ața dentară, dar este un adaos bun la rutina dvs. zilnică și oferă beneficii în plus față de periaj.


ALEGEREA APEI DE GURĂ PENTRU SĂNĂTATEA GINGIILOR

Medicul dvs. stomatolog vă poate sfătui privind cea mai bună apă de gură pentru gingii, dar trebuie să luați în considerare câteva întrebări atunci când alegeți o apă de gură pentru a alege cel mai bun produs pentru dvs.

AJUTĂ LA CONTROLUL PLĂCII BACTERIENE?

Pentru a menține sănătatea gingiilor dvs., alegeți o apă de gură antimicrobiană care este dovedită științific că poate combate placa bacteriană în zonele greu accesibile, cum este linia gingivală.

AJUTĂ LA MENȚINEREA UNOR DINȚI PUTERNICI ȘI SĂNĂTOȘI?

Fluorul ajută la menţinerea unor dinţi puternici. Pe lângă periajul dentar regulat, de două ori pe zi, se recomandă şi folosirea unei ape de gură cu fluor care protejează dinţii împotriva cariilor.

AJUTĂ LA PREVENIREA RESPIRAȚIEI URÂT MIROSITOARE?

Respirația urât mirositoare poate fi cauzată de bacteriile prezente în placa bacteriană care emană un gaz cu miros neplacut. Folosirea unei ape de gură care acționează în mod activ asupra plăcii bacteriene poate ajuta la reîmprospătarea respirației și la eliminarea eventualelor particule alimentare care pot rămâne după periaj. O aromă mentolată poate ajuta și la combaterea respirației urât mirositoare.

ESTE FĂRĂ ALCOOL?

Multe ape de gură conțin alcool ca mediu purtător pentru alte ingrediente. Acest lucru poate reprezenta o problemă din motive culturale sau personale. De asemenea, alcoolul poate avea o aromă puternică, care poate fi neplăcută. Pentru a evita aceste probleme, alegeți o apă de gură fără alcool pentru gingii.

Apa de gură parodontax Active Gum Health bifează toate întrebările de mai sus. Dovedit științific că ajută la menținerea sănătății gingiilor, combate de 3 ori mai multă placă bacteriană, care poate cauza probleme gingivale, decât doar prin periaj. Formulată cu fluor pentru a vă ajuta în menținerea unor dinți puternici, conține, de asemenea, zinc, pentru a ajuta la combaterea bacteriilor ce produc gazele urât mirositoare și are o aromă proaspătă și mentolată pentru a vă oferi senzația de respirație proaspătă. Este o apă de gură fără alcool.