SIMPTOMELE AFECȚIUNII GINGIVALE

Spit with blood in a sink drain

Halena și afecțiunea gingivală: ce trebuie să știi

Ce este halena?

Halena este termenul medical care definește respirația urât mirositoare și există mai multe cauze care o pot provoca. Respirația urât mirositoare poate fi cauzată atât de produsele pe care le consumăm, cât și de modul în care ne îngrijim dinții și gingiile. 

Halena ar putea fi semnul unei probleme mai serioase, cum ar fi afecțiunea gingivală.

.

Sângerarea gingivală și halena

Acumularea de placă bacteriană reprezintă una din cauzele principale ale sângerării gingivale (gingivită). Pe măsură ce bacteriile se acumulează în gură, toxinele produse de acestea pot provoca respirație urât mirositoare. Bacteriile descompun resturile de alimente din cavitatea bucală, eliberând un gaz cu miros neplăcut și provocând respirație urât mirositoare.

Respirația urât mirositoare poate fi jenantă și neplăcută, în special în timpul interacțiunilor sociale sau atunci când trebuie să stai foarte aproape de cineva.

Cum te poate ajuta parodontax?

Fiind utilizată de două ori pe zi, pasta de dinți pentru utilizare zilnică cu fluor parodontax Fluoride înlătură de 4 ori mai eficient depunerile de placă bacteriană, care sunt principala cauza a sângerărilor gingivale. Periajul de două ori pe zi cu parodontax poate ajuta la menținerea gingiilor sănătoase și dinților puternici și îți asigură o respirație proaspătă în fiecare zi.

Însă este important să știi că placa bacteriană este doar una dintre potențialele cauze ale halenei. Dacă crezi că ai putea avea și alte probleme, vorbește neapărat cu un medic stomatolog