VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ, GINGII SĂNĂTOASE

Nu este o noutate faptul că adoptarea unui stil sănătos de viață este asociată cu multe beneficii, te ajută să te simți în formă și te protejează de multe boli. Însă atunci când ne gândim la modul în care putem să ne menținem corpul în stare optimă de sănătate adesea scăpăm din vedere cavitatea bucală.

Dacă îți pasă de sănătatea și starea ta de bine, dacă încerci să fii activ, să mănânci sănătos și să ai grijă de sănătatea ta mentală, o bună igienă orală ar trebuie să fie o parte integrantă a stilului tău de viață. Nu este dificil să îți menții gingiile sănătoase, dar dacă nu le acorzi atenția cuvenită, te poți expune riscului de gingivită care, nefiind tratată, poate progresa până la forma severă și ireversibilă a afecțiunii gingivale, parodontita — principala cauză a căderii dinților la adulți.

Din acest motiv, pe lângă antrenamentele de sport, mersul pe jos, consumul de fructe și legume și, posibil, efectuarea unor ședințe de meditație pentru reducerea stresului, nu uita să ai grijă și de dinții și gingiile tale.

CUM SĂ-ȚI MENȚII GINGIILE SĂNĂTOASE

O rutină adecvată de igienă orală este ușor de organizat și este cea mai bună modalitate de a-ți proteja dinții și gingiile și de a-ți menține respirația proaspătă. Ghidul nostru te va ajuta să-ți menții gura sănătoasă:

  • Periază-ţi dinții de două ori pe zi, timp de două minute, folosind o pastă de dinți creată special pentru îngrijirea gingiilor, precum pasta de dinți parodontax. Prin înlăturarea fizică a depunerilor de placă bacteriană de-a lungul liniei gingivale (linia dintre gingii și dinți), pasta de dinți parodontax este de 4 ori mai eficientă decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu în înlăturarea principalelor cauze ale sângerărilor gingivale*. A fost dovedit clinic faptul că utilizarea de două ori pe zi a pastei de dinți parodontax ajută la oprirea și prevenirea sângerării gingivale, unul dintre principalele simptome ale afecțiunii gingivale.
  • Folosește ața dentară sau periuțele interdentare pentru a curăța zonele greu accesibile dintre dinți.
  • Folosește o apă de gură precum apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax pentru a asigura o protecție zilnică a gingiilor și pentru a menține respirația proaspătă.
  • Mergi regulat la control stomatologic, deoarece specialistul poate determina dacă ai probleme cu gingiile sau dinții înainte de a avea simptome. Dacă va fi necesar, medicul stomatolog îți va oferi recomandări cum poți trata afecțiunea gingivală sau cum poți preveni agravarea acesteia.
  • Dacă ești fumător, renunță la fumat. Fumătorii au un risc mărit de afecțiune gingivală, deoarece fumatul sau mestecatul de tutun slăbesc sistemul imunitar și predispun la dezvoltarea gingivitei, iar odată apărută, ea este mai greu de tratat. Pentru a-ți proteja sănătatea — și gingiile — cere sfatul medicului despre cum poți să te lași de fumat.

* Înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți obișnuită după o curățare profesională a dinților și periaj de două ori pe zi. Nu se aplică în cazul pastei de dinți parodontax Whitening.