Sănătatea gingiilor este esențială pentru a avea dinţi sănătoși, însă noi nu apreciem întotdeauna rolul lor vital. Adesea oamenii aleg o pastă de dinți deoarece aceasta promite să le mențină dinții sănătoși, albi și curați, însă îngrijirea gingiilor este la fel de importantă — mai ales în cazul fiecărei a treia persoane care scuipă sânge în timpul periajului.

Dacă ai observat firicele roz sau roșii de sânge în timpul periajului sau la folosirea aței dentare, acesta ar putea fi un semn de sângerări gingivale, o manifestare precoce a afecțiunii gingivale.

Dacă ignori primele simptome ale afecțiunii gingivale sau ale gingivitei și nu le tratezi la timp, în cele din urmă acestea pot progresa până la o stare mult mai serioasă, numită boală parodontală, care poate cauza pierderea dinților. Așadar, ce poți face ca să-ți protejezi dinții și să-ți menții gingiile sănătoase?

Pasta de dinți parodontax Complete Protection are 8 beneficii speciale pentru gingii mai sănătoase și dinți mai puternici. Periajul de două ori pe zi cu pasta de dinți parodontax Complete Protection te eliberează de alegerea între a avea grijă de dinți sau de gingii — le poți face pe ambele concomitent.

DESCOPERĂ 8 BENEFICII ALE PASTEI DE DINȚI PARODONTAX COMPLETE PROTECTION

1. AJUTĂ LA OPRIREA ȘI PREVENIREA SÂNGERĂRILOR GINGIVALE

Sângerările gingivale sunt cauzate de placa bacteriană care se acumulează pe, în jurul și între dinți. Noua pastă de dinți parodontax Complete Protection este special creată pentru persoanele care scuipă sânge în timpul periajului și, fiind utilizată de două ori pe zi, reduce sângerările gingivale cu până la 50% mai eficient decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu.

2. REDUCE ÎNROȘIREA ȘI INFLAMAȚIA GINGIILOR

Gingiile sănătoase au o nuanță roz și sunt ferme la atingere. Dacă ai gingiile roșii și inflamate, acesta ar putea fi un semn precoce de afecțiune gingivală. Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată prin periaj regulat, aceasta poate irita gingiile, ele devenind umflate. Periajul de două ori pe zi cu parodontax Complete Protection ajută la restabilirea sănătății gingiilor.

3. DE 4 ORI MAI EFICIENT ÎNLĂTURĂ PLACA BACTERIANĂ*

Placa bacteriană este principala cauză a afecțiunii gingivale. Pentru a menține gingiile sănătoase pasta de dinți parodontax Complete Protection are o formulă unică bazată pe o concentrație înaltă de particule extrafine de bicarbonat de sodiu. Datorită acestei formule, parodontax Complete Protection înlătură placa bacteriană de 4 ori mai eficient decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu.*

4. AJUTĂ LA MENȚINEREA ADERENŢEI GINGIILOR LA SUPRAFAȚA DINȚILOR

Depunerile de placă bacteriană pot cauza sângerări gingivale și, fără tratament, pot conduce, în cele din urmă, la retracție gingivală, stare care se caracterizează prin retragerea și desprinderea gingiilor de pe dinți. Dacă nu vei lua măsuri pentru a preveni retracția gingivală, situația se poate agrava. Între dinți și gingii se pot forma adâncituri care se pot infecta. Ca urmare pot fi afectate structurile care îți mențin dinții ferm în poziție, iar în timp acest lucru poate duce la pierderea dinților.

Periajul de două ori pe zi cu pasta de dinți parodontax Complete Protection contribuie la îndepărtarea fizică a principalei cauze a sângerărilor gingivale, adică a depunerilor de placă bacteriană de-a lungul liniei gingivale, ajutând, astfel, la menținerea aderenţei gingiilor la suprafața dinților.

5. ȚINTEȘTE RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOASE

Placa bacteriană este responsabilă nu doar de apariția sângerărilor gingivale, dar mai contribuie și la respirația urât mirositoare, numită și halenă. Pe măsura descompunerii reziduurilor de alimente din gură, bacteriile eliberează un gaz cu miros neplăcut, făcând ca respirația să miroasă urât. Periajul de două ori pe zi cu parodontax Complete Protection îndepărtează mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu, iar gustul său mentolat ajută la menținerea unei respiraţii proaspete.

6. ÎNTĂREȘTE SMALȚUL DENTAR

Smalțul dentar este stratul subțire și dur de pe suprafața dinților. Smalțul le conferă dinților aspectul alb și lucios și îi protejează împotriva cariei dentare. Acidul din compoziţia unor alimente și băuturi sau care se poate forma în urma interacțiunii dintre bacterii și alimente atacă smalțul și poate duce la formarea cariilor dentare. Pasta de dinți parodontax Complete Protection conține fluor, care ajută la menținerea smalțului puternic și face dinții mai rezistenți față de atacul plăcii bacteriene și al acizilor din alimentație, și, de asemenea, contribuie la întărirea smalțului afectat.

7. CURĂȚARE PROFUNDĂ

Datorită formulei sale speciale pe bază de particule ultrafine de bicarbonat de sodiu, parodontax Complete Protection ajută la îndepărtarea unei cantități de 4 ori mai mare de placă bacteriană, comparativ cu o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu. Periajul de două ori pe zi cu parodontax Complete Protection ajută la menținerea dinților și gingiilor în stare curată.

8. ALBIREA DELICATĂ A DINȚILOR

Pasta de dinți parodontax Complete Protection ajută la restabilirea nuanței naturale de alb a dinților îndepărtând petele superficiale de pe suprafaţa dinţilor.

DE CE SĂ ALEGI PARODONTAX COMPLETE PROTECTION?

Datorită celor 8 beneficii speciale ale sale, parodontax Complete Protection este pasta de dinți de care ai nevoie ca să-ți menții gingiile sănătoase și dinții puternici.

Folosește-o de două ori pe zi împreună cu periuța de dinți parodontax Complete Protection.

Dacă ești îngrijorat în legătură cu starea dinților sau gingiilor tale, consultă medicul stomatolog pentru un diagnostic profesional și recomandări specializate de tratament.

* în comparație cu o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu