CARE SUNT CAUZELE INFLAMAȚIEI GINGIVALE?

Gingiile sănătoase au o nuanță roz și sunt ferme la atingere. Dacă ai gingiile inflamate, adică roșii și umflate, acesta ar putea fi un semn de probleme gingivale. Există mai multe cauze ce provoacă inflamația gingiilor, de aceea este important să înțelegi care este cauza inflamației gingivale în cazul tău.

CAUZELE INFLAMAȚIEI GINGIVALE

Inflamația gingivală poate avea mai multe cauze, inclusiv:

Placa bacteriană — Depunerile de placă bacteriană sunt o cauză frecventă de apariție a primului stadiu al afecțiunii gingivale, gingivita. Placa bacteriană se acumulează pe și în jurul dinților și dacă nu este îndepărtată prin periaj regulat, ea poate irita gingiile, ele devenind roșii și inflamate. În general, inflamația asociată cu afecțiunea gingivală nu cauzează dureri, dar dacă nu este tratată, ea se poate agrava și poate progresa până la parodontită, o formă mai severă și ireversibilă de afecțiune gingivală, care, în cele din urmă, poate duce la pierderea dinților.

Ulcerațiile bucale — Aceste leziuni roșii, albe sau gri pot fi dureroase și pot apărea oriunde în gură, inclusiv pe gingii, provocând durere și inflamație. Poți avea o singură ulcerație sau mai multe ulcerații concomitent. Deși provoacă disconfort, ulcerațiile bucale sunt, de regulă, nepericuloase și se vindecă în decurs de câteva zile. 

Eroziunea gingivală — Dacă îți perii dinții prea intensiv sau agresiv, poți răni țesutul gingival delicat, cauzând o leziune dureroasă și inflamată. O modalitate eficientă de a ameliora această problemă este să faci mișcări atente circulare în timpul periajului.

Deoarece există multe motive din cauza cărora ai putea avea gingii inflamate, trebuie să faci o programare la un medic stomatolog ca să afli care este cauza inflamației gingivale în cazul tău și să primești un sfat calificat cu privire la tratamentul acesteia.

CUM POT TRATA GINGIILE INFLAMATE

Dacă inflamația gingivală, în cazul tău, este un semn de gingivită, cea mai bună modalitate de a restabili sănătatea gingiilor este să-l întrebi pe medicul stomatolog cum poți să-ți îmbunătățești rutina zilnică de igienă orală. O opțiune simplă ar putea fi să-ți perii dinții de două ori pe zi, timp de două minute, folosind o pastă de dinți cu fluor sau o pastă de dinți pentru utilizare zilnică, concepută special pentru protecția gingiilor, cum este parodontax.

Folosirea pastei de dinți parodontax ajută la oprirea și prevenirea sângerărilor gingivale. Periajul de două ori pe zi cu pasta de dinți parodontax, comparativ cu o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu, înlătură de 4 ori mai eficient depunerile de placă bacteriană de-a lungul liniei gingivale* (linia dintre gingii și dinți) și te ajută să-ți menții gingiile sănătoase și dinții puternici.

Dacă ai o predispoziție crescută față de probleme gingivale severe, medicul stomatolog îți poate recomanda să folosești periuțe interdentare sau ață dentară pentru a curăța cele mai greu accesibile zone și apa de gura parodontax Active Gum Health care acționează în mod activ asupra bacteriilor din placa bacteriană,oferind protecție împotriva acumulării acesteia. 

* Nu se aplică în cazul pastei de dinți parodontax Whitening