CINCI MODALITĂŢI DE A AJUTA LA TRATAREA SÂNGERĂRILOR GINGIVALE

  1. Periază-ți dinții timp de două minute, de două ori pe zi, folosind o periuță de dinți manuală sau electrică cu cap rotund și peri moi. Încearcă să eviți periajul prea viguros și fă mișcări circulare sau eliptice. Se recomandă să-ți schimbi periuța de dinți o dată la 3 luni.
  2. Ața dentară sau periuțele de dinți interdentare pot ajuta la îndepărtarea resturilor de alimente și a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile, cum ar fi spațiile dintre dinți. Folosește ața dentară de două ori pe zi, preferabil imediat înainte de periaj.
  3. Alege o pastă de dinți cu fluor cu eficiență dovedită științific în reducerea acumulării de placă bacteriană, care îți poate irita gingiile și poate cauza afecțiunea gingivală. De exemplu, pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax îndepărtează fizic depunerile de placă bacteriană și înlătură principala cauza a sângerărilor gingivale de 4 ori mai eficient decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu*.
  4. Dacă scuipi sânge în timpul periajului sau observi alte semne posibile ale afecțiunii gingivale, cere cât mai curând sfatul medicului stomatolog. Dar nu aștepta să apară o problemă pentru a merge la medicul stomatolog. Vizitele regulate la control stomatologic te vor ajuta să depistezi și să tratezi simptomele afecțiunii gingivale înainte ca acestea să se agraveze.
  5. Un regim alimentar necorespunzător, sărac în elemente nutritive, poate face ca dinții și gingiile să fie mai vulnerabile la probleme. De asemenea, fumătorii prezintă un risc crescut de apariție a infecțiilor gingivale. Adoptarea unui regim de viață sănătos și a unei alimentații corespunzătoare te poate ajuta să-ți menții întregul corp sănătos, inclusiv gingiile.

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu după curățare profesională și periaj de 2 ori pe zi