CUM SE TRATEAZĂ AFECȚIUNEA GINGIVALĂ

Afecțiunea gingivală poate fi cauzată de placa bacteriană care se acumulează în jurul, pe și între dinții tăi. Dacă bacteriile nu sunt îndepărtate prin periaj regulat și folosirea aței dentare, ele pot irita gingiile, provocând înroșirea, inflamarea și sângerarea lor, acestea fiind simptomele precoce ale afecțiunii gingivale, numite gingivită.

Dacă aceste semne ale afecțiunii gingivale nu sunt tratate, între dinți și gingii se pot forma mici „buzunare”. Pe măsura adâncirii acestor buzunare se poate dezvolta parodontita, care este una dintre cele mai serioase forme ale afecțiunii gingivale. În acest stadiu al afecțiuni gingivale leziunile ar putea fi ireversibile și, fără tratament, pot duce la pierderea dinților.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să găsești din timp un tratament eficient împotriva afecțiunii gingivale, pentru a-ți menține gingiile sănătoase.

TRATAMENTUL AFECȚIUNII GINGIVALE ÎN TREI PAȘI

Sănătatea gingiilor este esențială pentru dinți puternici, iar cea mai bună modalitate de a menține gingiile sănătoase este respectarea unui regim adecvat de igienă orală.

Trebuie să faci doar trei pași simpli pentru a menține gingiile și dinții curați și pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală.

PASUL 1 — periază-ți dinţii de două ori pe zi cu pastă de dinți pentru utilizare zilnică cu fluor parodontax

Spală-te pe dinți de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind o periuță de dinți manuală sau electrică cu un cap mic și peri moi. Folosește pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax Fluoride, care îndepărtează fizic depunerile de placă bacteriană de-a lungul liniei gingivale, contribuind la o aderenţă a gingiilor de suprafața dinților. Utilizată de două ori pe zi, pasta de dinți parodontax înlătură cauza principală a sângerărilor gingivale de 4 ori mai eficient* decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu.

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu, după curățare profesională și periaj de 2 ori pe zi

PASUL 2 — folosește ață dentară pentru a îndepărta placa bacteriană din spațiile dintre dinți

Folosește ața dentară sau periuțele interdentare pentru a înlătura placa bacteriană din zonele greu accesibile dintre dinți. Fii atent să introduci ața dentară cu grijă între dinți, astfel încât să nu lezezi gingiile.

PASUL 3 — mergi regulat la dentist pentru înlăturarea profesională a depunerilor de placă dentară, ceea ce va reduce riscul de afecțiune gingivală

Mergi regulat la control stomatologic, deoarece specialistul poate detecta eventualele probleme gingivale înainte de apariția simptomelor. În plus, medicul stomatolog poate efectua procedura de detartraj și lustruire pentru a înlătura cele mai rezistente depuneri de placă bacteriană (tartrul), ceea ce va contribui la prevenirea afecțiunii gingivale.

Respectând întocmai acești trei pași, vei putea să-ți reduci riscul de afecțiune gingivală și să-ți menții gingiile sănătoase și dinții puternici.

CE FAC DACĂ AM DEJA AFECȚIUNEA GINGIVALĂ?

Dacă ai simptome de afecțiune gingivală sau chiar suferi deja de gingivită, acești trei pași te pot ajuta să oprești și să previi gingivita. Acest lucru este important deoarece, nefiind tratată, gingivita poate progresa până la parodontită, iar aceasta, la rândul său, poate duce la pierderea dinților. Dacă ai semne de afecțiune gingivală, ar trebui să mergi la medicul stomatolog, care te poate ajuta să oprești agravarea ei.