NU LĂSA AFECȚIUNEA GINGIVALĂ SĂ-ȚI STEA ÎN CALE

Afecțiunea gingivală poate fi o stare neplăcută. Începând cu sângerarea sau inflamația gingiilor din cauza gingivitei, până la probleme mai serioase precum parodontita, consecințele fizice ale afecțiunii gingivale tind să se agraveze în timp, dacă nu sunt tratate.

În alte secțiuni ale acestui site poți găsi mai multe detalii despre semnele precoce ale afecțiunii gingivale, împreună cu sfaturi în legătură cu tratamentul acestora. În cazul în care crezi că ai putea avea vreunul dintre aceste semne, trebuie să ceri sfatul medicului stomatolog.

Consecințele ascunse ale afecțiunii gingivale

Aproximativ 50% dintre adulții din întreaga lume suferă de afecțiunea gingivală. În multe cazuri afecțiunea gingivală poate avea nu doar consecințe fizice negative, dar și consecințe emoționale și sociale neplăcute.

De exemplu, persoanele care suferă de halenă (respirație urât mirositoare), care este un posibil semn al afecțiunii gingivale, se pot simți foarte jenate, în special în situațiile ce presupun interacțiuni sociale sau atunci când trebuie să stea aproape de cineva. În plus, afecțiunea gingivală poate afecta aspectul exterior și senzația în gură, în special în cazuri mai grave, de exemplu în caz de parodontită, care poate duce la pierderea ireversibilă a dinților. Acest lucru poate fi foarte deranjant și poate duce la pierderea încrederii în sine.

Prezența sângelui în salivă în timpul periajului sau la folosirea aței dentare le poate provoca unor oameni anxietate și îngrijorare în legătură cu sănătatea gingiilor lor. Chiar și un lucru obișnuit ca o masă cu prietenii poate deveni o problemă din frica de a nu avea sângerări gingivale în timpul mesei.

Cum tratezi afecțiunea gingivală

Din fericire, există multe modalități de a ajuta la oprirea progresiei afecțiunii gingivale, începând prin a vorbi cu medicul stomatolog care îți poate sugera tratamentul potrivit pentru afecțiunea gingivală.

Poți lua, de asemenea câteva măsuri simple între vizitele la medicul stomatolog, care te vor ajuta să-ți păstrezi gingiile sănătoase, dinții puternici și respirația proaspătă — și vor reduce impactul negativ al afecțiunii gingivale asupra calității vieții tale.

  • Periază-ți dinții de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind pasta de dinți pentru utilizare zilnică parodontax Fluoride, care înlătură cauza principală a afecțiunii gingivale de 4 ori mai eficient decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu*. Două din trei persoane care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul afecțiunii gingivale asupra vieții lor au spus că s-au simțit mai încrezători în sine după 30 de zile de utilizare a pastei de dinți parodontax. De asemenea, ei au raportat că au încetat să mai evite interacțiunile sociale sau să-și facă griji în privința sănătății gingiilor lor.
  • Folosește o periuță de dinți manuală sau electrică cu cap rotund și peri moi, cu mișcări atente circulare sau eliptice și acordă atenție sporită liniei gingivale (linia dintre dinți și gingii). De exemplu, periuța de dinți parodontax ușurează periajul și este concepută pentru a preveni problemele gingivale, cu condiția periajului regulat, de două ori pe zi.
  • Folosește ața dentară sau periuțele interdentare pentru a înlătura placa bacteriană din zonele greu accesibile, inclusiv între dinți.
  • Folosește o apă de gură care le oferă gingiilor protecție zilnică, așa cum este apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax.

Întreabă medicul stomatolog care este cel mai potrivit tratament al afecțiunii gingivale în cazul tău.

*înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu, după curățare profesională și periaj de 2 ori pe zi