SFATURI SIMPLE DE ÎNLĂTURARE A HALENEI

Respirația urât mirositoare, numită medical halenă, este o stare neplăcută, care te poate face să te simți jenat în prezența altor oameni. Din fericire, există modalități simple de a rezolva această problemă stânjenitoare, dar pentru a găsi cea mai bună soluție de înlăturare a halenei trebuie să știi care este cauza respirației urât mirositoare în cazul tău.

CAUZELE HALENEI

Deși există mai multe cauze care pot provoca halena, una dintre cele mai răspândite cauze e reprezentată de depunerile de placă bacteriană între și în jurul dinților. Asta se întâmplă deoarece bacteriile din placa bacteriană descompun resturile de alimente din gura ta și eliberează un gaz cu miros neplăcut. De asemenea, bacteriile respective pot cauza carie dentară și afecțiune gingivală.

CUM SĂ SCAPI DE HALENĂ

Cea mai bună cale de a scăpa de respirația urât mirositoare provocată de placa bacteriană este respectarea unui regim adecvat de igienă orală:

  • O rutină bună de igienă orală începe întotdeauna cu periaj de două ori pe zi folosind o pastă de dinți cu fluor. Alege pasta de dinți parodontax, deoarece aceasta are o formulă slab abrazivă pe bază de bicarbonat de sodiu, care asigură îndepărtarea fizică a depunerilor de placă bacteriană de-a lungul liniei gingivale. Folosește-o în fiecare zi ca să ai gura curată și proaspătă.
  • Curăță-ți cu grijă și limba pentru a îndepărta bacteriile care se acumulează pe suprafața ei.
  • Folosește ața dentară pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile de alimente din zonele greu accesibile dintre dinți.
  • Mergi regulat la dentist pentru a verifica sănătatea gingiilor și dinților și pentru curățarea profesională a dinților și îndepărtarea depunerilor rezistente de placă bacteriană.

MAI MULTE SFATURI DE REZOLVARE A RESPIRAȚIEI URÂT MIROSITOARE

Alte câteva modalități care te pot ajuta să-ți păstrezi respirația proaspătă includ:

  • Evită consumul de alimente cu miros puternic, cum sunt unele condimente, usturoiul și ceapa, precum și a băuturilor precum cafeaua și alcoolul, de la care poate să-ți miroase respirația.
  • Nu fuma. Fumatul și mestecatul de tutun fac respirația să miroase urât și pătează dinții. Renunță la fumat pentru a avea dinți mai albi și respirație mai proaspătă.
  • Bea multă apă ca să fii hidratat și să elimini din gură bacteriile și celulele moarte ale pielii, care pot cauza respirație urât mirositoare.

Halena poate fi cauzată și de unele afecțiuni medicale, cum sunt infecțiile în gât, în piept sau cele gastrointestinale. În acest caz trebuie să mergi la medic pentru un tratament specializat.