SÂNGERĂRI GINGIVALE?

Află mai jos mai multe despre simptome

Afectiune gingivala

SÂNGERĂRI GINGIVALE?

 • Sângerarea gingiilor

  Illustration of a bleeding gum

  Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, dacă observi sânge în timpul periajului, acesta ar putea fi un semn al afecțiunii gingivale.

  Sângerarea gingivală poate fi cauzată de placa bacteriană, o peliculă de bacterii care se acumulează în permanență în jurul, pe și între dinții tăi. Dacă aceste bacterii nu sunt îndepărtate, ele pot cauza iritație și sângerare gingivală. Dacă scuipi sânge în timpul periajului dentar, acesta poate fi un semn al afecțiunii gingivale și, netratat, ar putea duce în timp la pierderea dinților.

  Află mai multe

 • Respirația urât mirositoare

  Illustration of bacteria within the gums, highlighted by a magnifying glass

  Respirația urât mirositoare, sau halena, are numeroase cauze, dar ar putea fi și un semn că suferi de o afecțiune gingivală.

  Acumularea de placă bacteriană reprezintă una din cauzele principale ale sângerării gingivale și poate cauza și respirația urât mirositoare. Pe măsură ce bacteriile descompun alimentele în interiorul cavității bucale, ele pot elibera gaze cu miros neplăcut. Acest lucru provoacă o respirație urât mirositoare, care poate fi o problemă jenantă, dar și o manifestare precoce a afecțiunii gingivale.

  Află mai multe

 • Gingii inflamate

  Illustration of swollen gums

  Gingiile inflamate pot părea roșii și tumefiate și pot fi o manifestare precoce a afecțiunii gingivale.

  Cea mai frecventă cauză a gingiilor inflamate este placa bacteriană care se acumulează pe, în jurul și între dinții tăi. Dacă bacteriile nu sunt îndepărtate, de obicei prin periaj, acestea pot cauza inflamarea gingiilor în jurul dintelui. Inflamația se poate extinde la alveola dentară care menține dintele sau poate duce chiar la afecțiune gingivală gravă.

  Află mai multe

 • Retracție gingivală

  Illustration of receding gums

  Retracția gingivală presupune retragerea gingiilor de pe dinți. Dacă nu este tratată, ea poate duce la expunerea rădăcinilor dinților.

  Unul din primele semne ale retracției gingivale ar putea fi creșterea sensibilității dentare, dar ai putea observa și că un dinte pare mai lung decât ar trebui sau că gingiile arată sau se simt diferit. Deși este o problemă dentară frecventă, retracția gingivală nu trebuie ignorată, deoarece ar putea fi un semn al afecțiunii gingivale.

  Află mai multe

 • Pierderea dinților

  Illustration of a loose tooth

  Pierderea dinților poate fi cauzată de una din cele mai grave forme ale afecțiunii gingivale, numită parodontită. 

  Parodontita este o infecție a țesuturilor, ligamentelor și oaselor ce îți înconjoară și susțin dinții. Poate apărea atunci când simptomele, precum sângerarea gingivală ca urmare a gingivitei, sunt lăsate netratate. Parodontita este ireversibilă și poate duce la pierderea dinților, motiv pentru care este foarte important să tratezi simptomele precoce, pentru a nu ajunge în această situație.

  Află mai multe

Parodontax Daily Original Toothpaste

parodontax este o pastă de dinți cu fluor (cu excepția parodontax Classic) cu formulă specială pe bază de bicarbonat de sodiu (exceptând parodontax Gum+ Breath & Sensitivity), care este de 4 ori mai eficientă* în înlăturarea cauzei principale a sângerărilor gingivale, comparativ cu o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu. Prin îndepărtarea fizică a depunerilor de placă bacteriană de la nivelul liniei gingivale, parodontax ajută la menținerea aderenţei dintre gingii și dinți.

A fost dovedit clinic faptul că, utilizată prin periajul dentar de două ori pe zi, pasta de dinți parodontax cu bicarbonat de sodiu ajută la oprirea și prevenirea sângerării gingivale. Aceasta este potrivită pentru utilizare zilnică, deoarece întărește dinții** și împrospătează respirația.

Completează-ți rutina de îngrijire orală cu apa de gură pentru utilizare zilnică parodontax și periuța de dinți parodontax.

Află mai multe despre modul în care parodontax te poate ajuta să te oprești din drumul spre afecțiunea gingivală.

Vezi gama de produse

*Înlătură mai multă placă bacteriană decât o pastă de dinți fără bicarbonat de sodiu în condiţiile unui periaj regulat de două ori pe zi
**Nu este valabil în cazul pastei de dinţi parodontax Classic fără fluor